«Навіть якщо нас двоє, ми проведемо нама-хатту», «А ми збираємось в музичному магазині»… Сумська санга повна рішучих та цілеспрямованих!

В місті Шостка відданні оспівують Святі Імена в оточенні гітар… Адже тутешня нама-хатта проходить в приміщенні музичного магазину.

Головні активісти – організатори Сергій Трофименко, Ігор Матвієнко  та Святослав Коротких. Оскільки в їхніх сім’ях тільки вони практикують Свідомість Крішни, змоги організувати нама-хатту  в домашніх умовах нема. Тож Ігор прабгу для зустрічей люб’язно надав свій магазин.  Тут  також встановлено стенд з трансцендентною літературою.

Прабгу Сергій розповів: «Раніше ми збирались і співали тільки кіртан. А з січня цього року кожні два тижні проводимо повноцінну нама-хатту з лекцією й прасадом. Готую я чи Святослав дома й приносимо на програму.  Прасад скромний,зате нектарний у колі відданих. Приходять в середньому 8-10 осіб».

В свою чергу перші, зате рішучі кроки для нам-хатти роблять у місті Бахмач. Тут проживає один відданий Баларама Нітай Дас. Періодично ще приїжджає пара з Києва – матаджі Тілакіні та прабгу Вайшнава Дас.  Тихі та скромні вайшнави займаються в основному розповсюдженням літератури свого духовного вчителя ЙС Шріли Ніраджани Свамі. А ще служать своїм домашнім Божествам: Шрі Шрі Кішорі Кішорі, Радха й Мадхава та Шалаграм Шилі.

Так, на Радгаштамі віддані вирішили організувати першу нама-хатту. Щоправда з різних причин запрошені гості не прийшли. Попри це  заплановану програму провели.

Бахмач невелике 15-тисячне містечко, зате вважається стратегічним, бо тут знаходиться вузлова станція та з’єднуються 5 напрямків залізної дороги. Відданні надіються, що таким же стратегічним воно стане і в місії Шріли  Прабгупади. В майбутньому хотіли б тут відкрити ведичний центр. Приміщення для цього вже готують.

В період війни можливість зібратися є дуже цінною. Проведення нама-хатт в свою чергу особливо надихає, навіть заспокоює. В цьому переконані відданні міста Борзна.

Тут нама-хатту проводять Ананда Шакті прабгу та матаджі Ліла Ватсала.

Більше восьми років їхні двері відкриті для вайшнавів. Зараз сім’я проживає в однокімнатній квартирі і  хоч тут тісно, зате як у приказці –  де згода там і догода. Раз у два тижні тут збирається з 7-10 відданих. Програма традиційна, за одним виключенням. Під час лекції кожен з присутніх читає невелику частину обраного тексту. Таким чином кожен залучається до процесу і може глибше сприйняти священні книги. А також не піддатися спокусі закуняти.  

Загалом духовне онлайн життя сумської ятри доволі насичене. Щовечора  читають Бгаґаватам. До цих зум-зустрічей долучається в середньому 12-14 людей. Часто за трансцендентними розмовами віданні не хочуть розходитись і  процес суттєво затягується. Раз в тиждень Бгакті Шастри (сюди приходить тільки 7 відданих). Раз у місяць тематичні зустрічі стосовно нама-хатт. Раз у 2 місяці санга лідерів сумського регіону. І нещодавно запланували окрему зустріч по темі «наставництва».

Схожі статті

Завдяки правильній атмосфері можна отримати ефект відвідування великого фестивалю… Тоді проявляється Крішна…

Як організувати нама-хатту? В чому запорука успішної санги?…  Методично вивчають вайшнави Сумщини. Сумщина – один з тих регіонів, де кількість вайшнавів невелика, порівнюючи з іншими…

Відповіді

Your email address will not be published. Required fields are marked *